Image Image Image Image Image
Takaisin

Takaisin

Uusi testattu palvelumme: Taloyhtiön Luottomies


Olen työskennellyt rakentajana ja rakennusalan yrittäjänä neljännesvuosisadan. Olen toiminut myös oman taloyhtiön hallituksen puheenjohtajana vaativien remonttien aikana.

Kokemus on opettanut minulle jokseenkin kaiken, mikä voi mennä pieleen. Oppirahat on maksettu. Kantapään kautta olen oppinut myös sen, millaisin toimenpitein, suunnitelmin ja sopimuksin – ja keiden kanssa – karikot vältetään.

Viime aikoina olen kokenut kokemukselleni olevan kasvavaa kysyntää. Lukuisissa taloyhtiöissä hallituksen jäsenet käyttävät aikaansa eri tahoilta saatujen lausuntojen kimpussa. Heillä on vain harvoin riittävää rakennusalan tietotaitoa, joten jo urakoitsijoilta saatujen tarjousten vertailu tuntuu mahdottomalta. Toisinaan ulkopuoliset konsultit keskittyvät usein vain yhteen asiaan, kuten viemäriputkien kuntoon, jolloin kokonaisuus jää hahmottamatta ja siten kunnolla suunnittelematta. Juuri huonot kokonaissuunnitelmat ovat yleisin syy remonttibudjetin ylittymiseen ja aikataulujen pettämiseen, minkä vuoksi yhtiön hallitus ja isännöitsijä saavat kuulla kunniansa.

Taloyhtiössä on näinollen tilaus luottomiehelle, hallituksen omalle asiantuntijalle. Ulkopuoliselle taholle, joka todella tutustuu taloon, asukkaisiin ja osakkaisiin sekä suomentaa asiantuntijoiden “rakennuspuheen” ymmärrettävään muotoon ja tekee konkreettisia ehdotuksia mielessään vain taloyhtiön etu.

Olen toiminut vuosien varrella kaikissa remonttiviidakon keskeisissä rooleissa ja auttanut jo useita taloyhtiöitä selviytymään isoistakin hankkeista voittajana.

Kannattaisiko teidänkin kutsua hallituksen luottomies jo seuraavaan kokoukseenne?

Otto Koivunen
Otto Koivunen
050 433 9369